Kurti: Poplave u južnom delu Mitrovice izazvala izgradnja stadiona u severnom

Vesti 22. jan 202318:4110 komentara
kurti mitrovica
Izvor: Facebook/Albin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti posetio je Srbicu i južni deo Kosovkse Mitrovice, gde je obišao poplavljena područja.

U pratnji Kurtija bili su ministar odbrane Armend Mehaj i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići, kao i drugi zvaničnici kosovske vlade, prenosi KoSSev.

Kosovski premijer se sastao sa gradonačelnicima opština Srbica i Južna Mitrovica, a potom su obišli pojedina poplavljena područja.

„Zahvaljujući svačijem zalaganju i solidarnosti jednih sa drugima, nismo izgubili nijedan život u poplavama“, naveo je Kurti u objavi na Fejsbuku nakon posete uz skoro 50 objavljenih fotografija.

Sa druge strane, konstatovao je da je pričinjena znatna materijalna šteta – oštećeni su objekti i javna infrastruktura, stambene kuće, poljoprivredna gazdinstva i preduzeća.

Kurti je precizirao da je u Srbici uništeno ili oštećeno devet manjih mostova. Navodi i da se u mestu Lauša usled poplava na farmama udavilo 10.000 kokošaka.

Kurti je posetio i meštane sela Lisica u južnom delu Mitrovice, koje se nalazi duž magistralnog puta Priština-Leposavić, odnosno nedaleko od lokacije gde se Sitnica uliva u Ibar.

„Poplave u mitrovačkom selu Lisica, prema rečima meštana, posledica su zastoja skoro 300 metara toka reke Ibar kao posledica izgradnje stadiona u severnom delu grada“, naveo je Kurti.

On tvrdi i da su se Ibar i Sitnica spojili i pretvorili u jezero, da ima dosta uginulih životinja, te samim tim i rizik od epidemije.

„Pripadnici KBS i policije, vatrogasci i javna preduzeća podelili su evakuisanim porodicama hranu, odeću i ćebad, lekove i higijenske pakete. Vlada i opštine rade zajedno na podršci građanima u prevazilaženju ove situacije“, zaključio je Kurti u objavi na Fejsbuku.

Komentari

Vaš komentar