Kurti pročitao imena ljudi za koje kaže da su organizatori nereda na severu

Vesti 02. jun 202315:23 22 komentara
N1

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je imena nekih od ljudi, za koje je rekao da su glavni organizatori nereda poslednjih dana.

Prema njegovim rečima, glavnu ulogu u organizovanju demonstranata imaju pripadnici nelegalne formacije, takozvane „civilne zaštite“ i bivši pripadnici Kosovske policije.

„Ovi protesti su nam, uprkos svoj zlobi, poslužili da izvršimo valjane identifikacije“, rekao je on u Skupštini, prenosi KoSSev.

Kurti je prvo pomenuo M.J. On je rekao da je jedan od vođa ove nelegalne formacije i da je njegova kuća „baza za vođe nelegalne strukture“, koju je povezao sa Srpskom listom.

Pored M.J, spomenuo je i R.J, D.J, Lj.A. i A.F.

Kurti je govorio i o maskiranim ljudima. Prema njegovim rečima, sve predvodi A.F. On je rekao da je A.F. 29. maja pretukao Srbina u Leposaviću.

Kurti je pominjao i maskiranog N.A. (bacao molotovljeve koktele), M.Ž, D.K, J.L, N.R, braću S. i D.N, te D.K.

Za napade na KFOR, Kurti je pomenuo i V.R, D.Đ, M.Đ, M.T, M.J, P.M, D.J, N.B, M.Ž, V.B, L.V, B.T i R.A, kao i D.Š.

Prema Kurtijevim rečima, na protestima je bilo i navijača Crvene zvezde. On je rekao da su uhapšeni N.E, R.M, Ž.M, I.S, S.J.

„U našim je rukama sledeća pobeda za ustavnost. Policija ima potrebe za podrškom, dajte joj podršku. Grešku Srpske liste ne treba da plati Kosovo, već oni sami“, rekao je Kurti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare