Kurti: Vučić beži od potpisivanja sporazuma, a on je de fakto priznanje

Vesti 19. mar 202300:02 56 komentara

Premijer Kosova je optužio predsednika Srbije Aleksandar Vučića da "beži od potpisivanja sporazuma" sa Prištinom. "Pobegli su od potpisivanje dogovora kao i od aneksa tog dogovora. Mi smo bili spremni da potpisemo i u Briselu i ovde u Ohridu", istakao je Kurti.

Kurti je naveo da su ustavnost i zakonodavnost osnovni principi sporazuma, kao i da je dogovor o Zajednici srpskih opštinapostignut ranije.

„Zalažem se za prava svih na Kosovu, i onih koji imaju svoju ličnu privatnu svojinu na Kosovu. Nije ovo završni dogovor, ali sporazum je prihvaćen kao i današnji aneks. Predsednik Srbije beži od potpisivanja sporazuma, a on je de fakto priznanje. Sada imamo aneks kako ćemo ga realizovati. Za nas je prihvatljiv ovaj dogovor – ja ne bežim od potpisa“, istakao je Kurti.

N1

Podsetio je i na problem nestalih osoba na Kosovu i Metohiji.

„Ima još 1617 nestalih osoba na Kosovu. Ima najviše Albanaca, ali i Srba i osoba drugih nacionalnosti. Mi ćemo se potruditi da saznamo njihovu sudbinu što pre. O lokalnim izborima nismo pričali, to je unutrašnja stvar Kosova“, napomenuo je Kurti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare