Lajčak: Drago mi je da je Kosovo načelno prihvatilo predlog EU

Vesti 07. feb 202307:4034 komentara
TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/ STR

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je zadovoljstvo što je Kosovo načelno prihvatilo predlog EU za normalizaciju odnosa dve strane.

„Drago mi je da je Kosovo u principu prihvatilo predlog EU. Nastavićemo naše razgovore na sastanku na visokom nivou“, napisao je Lajčak na Tviteru.

Visoki zvaničnik EU je dodao da je u ponedeljak u Prištini i Beogradu razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem, a potom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petrom Petkovićem.

Vučić je sinoć posle sastanka sa Lajčakom napisao na Instagramu da su imali „otvoren i prijateljski razgovor“.

Pročitajte još

„Otvoren i prijateljski razgovor sa Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumeli ste me sve“, dodao je Vučić.

Kurti je posle sastanka rekao da Priština prihvata plan EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom, da je to „dobra osnova za dalje diskusije i napredovanje“ i dodao da će tokom razgovora u Briselu „postaviti neka pitanja“ o tom predlogu.

Komentari

Vaš komentar