Lajčak se sastao sa Srpskom listom, preneli mu preduslove za normalizaciju

Vesti 10. mar 202316:50 2 komentara
Srpska lista

Nakon što se specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao sa predstavnicma opozicije u Prištini, susreo se i sa predstavnicima Srpske liste.

„Formiranje ZSO, bezbednost, zaštita kolektivnih i pojedinačnih prava srpskog naroda su preduslov za normalizaciju odnosa, istakli su predstavnici Srpske liste na sastanku sa Lajčakom“, navode u saopštenju, prenosi KoSSev.

Povezane vesti

Sastanku su kao predstavnici Srpske liste, kako se može videti na fotografijama, prisustvovali predsednik ove stranke Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

Miroslav Lajčak boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu, a uoči sastanka srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija 18. marta.

On se juče sastao sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i glavnim pregovaračem Prištine u okviru dijaloga Besnikom Bisljimijem.

Danas su ga, odvojeno, ugostili predstavnici opozicije – lider PDK Memlji Krasnići, lider AAK Ramuš Haradinaj i Ljumir Abdidžiku iz LDK.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare