Lalić: Imamo moralno pravo da osuđujemo Rusiju više nego bilo ko drugi

Vesti 13. okt 202209:34 36 komentara

"Imamo moralno pravo da ne uvodimo sankcije Rusiji, jer smo mi imali najstrašnije sankcije, mnogo gore od Rusije. Ako imamo to moralno pravo, onda tek imamo pravo da osuđujemo Rusiju više nego bilo ko drugi", rekao je glavni urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić u Novom danu N1.

Kaže da može da zamisli Srbiju u Evropskoj uniji i dodaje da ako ikada imamo trenutak da iskoristimo krizu, onda je to sada.

Navodi da se vrtimo i da sva pitanja koja imamo, imamo od 1991. godine.

Povezane vesti:

„Sva pitanja su od poslednjih 30 godina, ponovo se nalazimo tamo gde smo se nalazili 1991, imamo ponudu o kojoj se neozbiljno priča, o ubrzanom priključenju Evropskoj uniji, to je imala Jugoslavija 1991, Milošević je to odbio u Hagu. Danas to ponovo imamo, mi kao da ne shvatamo, kao da ne živimo u Evropi“, rekao je on.

Navodi da je EU najveća sila koja postoji na svetu.

„Ona je za šest procenata veća ekonomija od SAD, Otvoreni Balkan je iza Hondurasa, to je 134. mesto. Menjenju se stvari“, dodao je.

Sagovornik N1 kaže da mi ne možemo da zaustavimo ulazak Kosova u Ujedinjene nacije, već da to radi Rusija.

„Mi nemamo tu mogućnost, Srbija ne treba da prizna Kosovo, niko nam to ne traži, zemlja je odrasla na kosovskom mitu. Nismo se mi odrekli te teritorije, nego je posle 78 dana iživljavanja nad jednom zemljom, nasa policija otišla sa Kosova. Rusija je branila međunarodno pravo 30 godina, bila je član Saveta bezbednosti UN. Ruska politika je branila međunarodno pravo, od ove situacije Rusija krši međunarodno pravo, ona anektira teritorije. Imate Kinu koja je bila uzdržana oko Kosova, međunarodne okolnosti su se promenile, sada Zapad brani. Kada poređate i shvatite da se veliki dogovore i istrguju“, zaključuje Veljko Lalić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare