Lalić: Stefanović politički ne može da obori Vučića

Vesti 04. mar 202109:47 > 10:12 25 komentara

Glavni i odgovorni urednik Nedeljnika Veljko Lalić kaže za N1 da više ne možemo biti šokirani grupom Veljka Belivuka, kako je to najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "Ovo je definitivno sukob Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića, taj sukob dugo postoji. Vreme je da se svi probudimo", kaže Lalić.

„Stefanović politički ne može da obori Aleksandra Vučića, jer je njegov rejting veći od cele stranke. Stefanović može samo da ucenjuje Vučića i tako kupi status kvo, ali i taj krug se zatvara. Nema nikakve šanse osim da napravi neku štetu, jer on nema nikakav uticaj, ne može da uzme 20 odsto Vučiću“, kaže Lalić.

Povezane vesti:

Kada je reč o aferi sa prisluškivanjem, Lalić kaže da je Stefanović to morao da zna.

„Sada je pitanje da li se tu stiže negde. Naravno da je Stefanović znao za to, pripremio se pokretanjem svojih portala i novina, ali on nema politički nikakav uticaj da krena na Vučića“, smatra Lalić i podseća na intervju ministra vojske iz 2007. godine kada je rekao da živi u iznajmljenom stanu i izlazi u klub gde i Kokeza.

Kaže da će biti skandal ako se to ne razreši, jer smatra da ne možete da pozovete Kokezu (na informativni razgovor), a ne Stefanovića ili Papića.

„Ako se ništa ne desi, onda to znači da jedni o drugima imaju mnogo toga. Moramo politiku da sklonimo od toga. Ovo je sve privatno, kada se sa drugarima iz kafane uđe u posao, mora da se završi na poligrafu“, ocenjuje glavni urednik Nedeljnika.

Lalić se osvrće i na reči Vladimira Đukanovića iz SNS-a, koji kaže da su Kokeza i Stefanović sve dobili zahvaljujući Vučiću.

„To znači da nemaju sposobnosti i onda naravno da žele da zariju nož u leđa. Stefanović ne vidi da je matiran. Sama Zorana Mihajlović je pričala o sukobima u Srpskoj naprednoj stranci“, podseća Lalić.

Komentarišući predstojeći 9. mart, kaže da taj datum predstavlja priču sa tužnim krajem.

„Beograd je na društvenim mrežama, a Beograd je trećina Srbije, dok je recimo Zagreb desetina Hrvatske. Napravili smo jedan veliki grad, a on je pao na ispitu 9. marta. To je bio prvi i poslednji put da je opozicija bila na balkonu Narodnog pozorišta“, rekao je Lalić.

Kada je reč o današnjoj opoziciji, kaže da oni već devet godina rade istu stvar, a očekuju različite rezultate.

„Kada se glasačko telo toliko podeli, ne možete ništa da uradite. Demokratska stranka je tragikomična, samouništava se, tom pričom o Lečiću i Lutovcu. Bilo je prirodno da demokrate postave Sašu Jankovića za lidera, ne može se ići u sedam kolona protiv vlasti. A sada imamo ‘tuču’ za lidera opozicije, ko će dobiti 3, 4 ili 5 odsto glasova“, kaže Lalić.

Smatra i da se opozicija neće dogovoriti i izaće i na izbore sa jednom platformom.

„Suština je bila u ‘cepanju’ Demokratske stranke, a ne znam šta je bila ideja. Oni su se sada preselili na Tviter, zato što im je neko rekao da je to super. Kad imate jake demokrate onda znate za šta glasate, tako da mora da dođe do ukrupnjavanja“, ocenjuje.

Po pitanju vođenja Beograda, smatra da će doći do promene i da će Aleksandar Šapić preuzeti vođenje glavnom grada.

„Najbolji potez je da ide sa Šapićem na sledeće izbore, zamenik gradonačelnika Goran Vesić nema nikakvu popularnost“, ocenio je Lalić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare