Lalić: Rastu pritisci na Srbiju, manevarski prostor nam je mali

Vesti 03. jun 202109:4910 komentara

Urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić kaže za N1 da raste pritisak na Srbiju kada je u pitanju Kosovo i da sledi velika geopolitička igra. "Naš manevarski prostor je dosta mali. Mnogo je non-pejpera, mislim da se oni ne dešavaju slučajno, menjaju se strateške stvari, biće ozbiljnih pritisaka", kaže on.

„Bajden dolazi u posetu Evropi, koja nikada nije bila slabija, Merkelova odlazi“, kaže Lalić.

Povezane vesti:

Smatra da je Aleksandar Šapić dobar kandidat za gradonačelnika Beograda i da je to dobar potez naprednjaka.

„U intervjuu za ‘Nedeljnik’, Šapić je govorio o Vesiću, Tadiću, Jovanjici i Krušiku, interesantno je kako vidi Aleksandra Vučića, hteo bi da nauči od njega. O Đilasu je pričao malo ‘naprednjački’. On je sada potpredsednik Srpske napredne stranke, nov je, treba sačekati da se vidi šta može. Politika je jednostavna, Janković je imao 16 odsto pa ga sada nema nigde, imao je 24 odsto u Beogradu, 25 u Novom Sadu, čistu situaciju da preuzme Demokratsku stranku“, rekao je Lalić.

Lalić kaže da je u našim medijima prisutna tabloidizacija, ali da štampa nameće teme.

„Na televiziji ne može da se priča o aferama. Štampa je ono o čemu će da se priča tog dana i to se zove uređivanje. Ljudi koji ne čitaju novine su neinformisani. Važno je da se čitaju novine, da se otkrivaju nove stvari, priče o zelenima, o Univerzitetu…“, smatra Lalić i dodaje da je „Nedeljnik“ povodom 10. rođendana za svoje čitaoce pripremio 10 knjiga ovelikanima poput Andrića, Tesle, Pupina…

„Mislim da je ovo dobra akcija, knjiga o Tesli je različita, revolucionarni Tesla, u našem fazonu. Ogroman tiraž će biti, mislim da će biti jako važne“, kazao je Lalić.

Govoreći o koronavirusu, urednik „Nedeljnika“ kaže da kraj pandemije donosi ili „nove dvadesete i najbolji period po izlasku iz pandemije ili haos ratova i konzervativizma“.

Komentari

Vaš komentar