Latinović: Na sastanku s premijerkom utvrđeno šta je problem, garantuje rešenje

Vesti 23. mar 202317:40 komentara
Filip Krainčanić/Nova.rs

Pozorište "Boško Buha" ostaje na svojoj adresi, epilog je sastanka premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima pozorišta.

Povezane vesti

Glumica Boba Latinović rekla je novinarima da je ishod sastanka to da su na njemu otkrili šta je problem.

„Ishod je da smo uspešno otkrili šta je problem. Premijerka je rekla da će u najkraćem roku biti rešen, da će iskoordinirati službe koje treba da se pozabaave problemom“, rekla je Latinović i dodala da premijerka za to garantuje.

Istakla je da je problem imovinsko-pravna neraščišćena situacija, gde treba da se jasno podeli granica između toga šta je vlasništvo grada i šta je korisni prostor pozorišta „Boško Buha“.

„Ona ima dva rešenja, što je odlično i koliko sutra će videti koje je bolje, mi smo dobili obećanje da će sve biti rešeno u najkraćem roku“, istakla je Latinović.

Dodala je da je pritisak javnosti pomogao glumcima da dođu na red na sastanak sa premijerkom i zahvalila se medijima na tome.

„Shvatili su šta je problem i šta moraju da urade da bi to bilo rešeno, meni je to najveća garancija“, kaže.

Podsetimo, zaposleni u Pozorištu „Boško Buha“ su u ponedeljak javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu Republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora. Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti.