Lavrov u čestitki Dačiću: Rusija spremna za dalji razvoj odnosa sa Srbijom

Vesti 13. feb 202318:51 9 komentara
Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio je spremnost Moskve za dalji svestrani razvoj odnosa sa Srbijom u čestitki šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću povodom 185. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

U čestitki koju je Dačiću danas uručio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, Lavrov je izrazio uverenje „da će sakupljeno iskustvo zajedničkog rada i dalje služiti kao čvrst temelj rusko-srpske saradnje“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U čestitki koju je poslao Lavrovu, Dačić je naveo da su „srpsko-ruski odnosi, bez obzira na formalne okvire, kroz istoriju bili prožeti duhom prijateljstva i međusobnog razumevanja i zasnovani na zajedničkom slovenskom poreklu, duhovnosti, veri i kulturi“, navodi se.

Dačić je „posebno istakao međusobnu podršku, savezništvo i velike žrtve tokom srpske borbe za oslobođenje u 19. veku, kao i u dva svetska rata, o kojima svedoče brojni spomenici“, dodalo je ministarstvo u saopštenju.

On je u čestitki još jednom Rusiji „izrazio duboku zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu“ Srbije, u vezi sa pitanjem Kosova, dodaje se.

Bocan-Harčenko je Dačiću uručio i čestitku Lavrova povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije, piše u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare