Lavrov: Vučić i Putin se čuju telefonom, upoređuju pozicije i usklađuju korake

Vesti 22. avg 202218:59 > 19:00 121 komentara
Tanjug/ Anton Antanasijević

Prilikom susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom, Sergej Lavrov je rekao da se dijalog Srbije i Rusije postepeno razvija na svim nivoima bez obzora na složenu međunarodnnu situaciju. On je dodao da se predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin čuju telefonom, "upoređuju svoje pozicije, usklađuju naše dalje korake".

Pročitajte još:

Komentarišući svoj nedolazak u Beograd u junu ruski ministar je rekao da „oni koji su ga onemogućili po nalogu svojih „gazdi“ moraju da shvate da njihove „pakosti“ ne mogu da pokolebaju rusko-srpske odnose, za koje kaže da su zasnovani na čvrstom prijateljstvu dva naroda.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije navodi se da su Lavrov i Vulin razgovarali o pitanjima bilateralne i regionalne sradanje, da je konstatovana obostrana posvećenost na dalje jačanje strateškog partnerstva i tesnu koordinaciju napora da se ojača stabilnsoti i bezbednost na Balkanu.

„Uzimajući u obzir nedavno pogoršanje situacije na Kosovu i tenzije koje su tamo i dalje prisutne, ukazano je na neophodnost da se u pokrajini reguliše situacija na osnovu strogog poštovanja normi međunarodnog prava, uz oslanjanje na Rezoluciju 1244 SB UN, i pri punom uvažavanju suvereniteta i teritrijalnog integriteta, zakonitih prava i interesa Srbije“, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin boravio je danas u Moskvi, gde se sastao sa Lavrovom, ali i zvaničnicima ruskog ministarstva odbrane i namenske industrije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare