Lazarević: Srpska lista dezinformiše javnost o pisanju Kosseva

Vesti 25. mar 202215:18 > 18:14 5 komentara
N1

Glavna urednica portala Kossev.info Tatjana Lazarević izjavila je da je netačna tvrdnja Srpske liste da je taj medij objavio informaciju o dolasku autobusa iz centralne Srbije sa građanima koji bi navodno trebalo da učestvuju na protestima.

Povezane vesti

„Neistina je da smo objavili dezinformacije. U našoj vesti jasno piše: Pred sam početak protesta, iz pravca Zvečana na ulazak u Kosovsku Mitrovicu, pristiglo je i najmanje deset autobusa sa registarskim oznakama RKS, KM, ČA i BG. Svaki autobus bio je označen rednim brojem. Najveći redni broj koji smo videli je 30. Ista vest je dostupna i dalje, te stoga pozivam i javnost i političare da uporede informacije u saopštenju i na našem portalu“, navela je Lazarević.

Dodala je da Srpska lista snosi odgovornost za širenje dezinformacije u vezi sa portalom Kossev.info, “čija smo meta tako ponovo postali”.

„Još jednom pozivam rukovodstvo Srpske liste, da prestanu sa diskriminisanjem našeg medija, odnosno javnosti koja se preko našeg portala informiše“, poručila je Lazarević.

Srpska lista je naime objavila saopštenje za medije u kojem je prozvala KoSSev portal za „dezinformacije o dolasku autobusa iz centralne Srbije sa građanima koji bi navodno trebalo da učestvuju na protestima“.

„Neistine koje se tendenciozno plasiraju mogu imati opasne posledice i poslužiti kao alibi i povod za upotrebu nasilja prema našem golorukom narodu koji na miran, demokratski način izražava protest zbog gaženja osnovnih prava“, navodi se u saopštenju SL koje nije dostavljeno „Kossevu“, a koje su objavili pojedini mediji na Severu, mediji u Prištini, kao i agencija Beta.

„Pozivamo građane da ostanu suzdržani i ne nasedaju na provokacije i laži koje se plasiraju u ovom osetljivom trenutku“, zaključuje se u ovom saopštenju.

Lazarević je tim povodom još napisala:

„Ovo je ko zna koji put da nas Srpska lista etiketira i neistinito optužuje, premda po prvi put javno u saopštenju. Zato ovo saopštenje smatram pritiskom na naš portal, upravo zbog objektivnog izveštavanja. Srpskoj listi savetujem da pre nego napišu saopštenje sledeći put, pažljivo pročitaju naše tekstove“.

„O novoj prozivci u najkraćem mogućem roku, obavestiću domaću i međunarodna strukovna udruženja“, kazala je Lazarević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare