Lečić isključen iz predstave u BDP, uputio odgovor kolegama

Vesti 25. mar 202113:10 > 16:11 242 komentara
Branislav Lečić
Nova.rs/Nemanja Jovanović

Beogradsko dramsko pozorište saopštilo je da je, na zahtev većeg dela ansambla predstave „ Kad su cvetale tikve“, glumac Branislav Lečić zbog aktualne situacije izuzet iz predstojećih igranja predstave. Lečić je prethodno objavio na društvenim mrežama da mu je iz BDP stigla poruka u kojoj se navodi da 17 glumaca traži da on ne igra u predstavi "Kad su cvetale tikve" zbog čega je do daljeg iz nje isključen, i uputio im odgovor.

BDP je naveo u saopštenju da, zbog složenosti svih događaja, smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati, navodi se u saopštenju.

Lečić je objavama na društvenim mrežama objavio poruku pozorišta, uz svoj komentar.

POVEZANE VESTI

„Dragi Leko, Jug (Radivojević, upravnik BDP) je pokušao da te dobije, verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju jer je danas na inicijativu dela glumačkog asambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u „Tikvama“ dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom, alterniraćemo te do daljnjeg. Možeš se čuti sa Jugom kad budeš u prilici. Beogradsko dramsko pozorište“, navodi su u poruci koju je objavio Lečić.

On je u istom postu i odgovorio na tu poruku, navodeći da će „istina pobediti“.

„Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama, preko medija bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku. Istina će pobediti“, naveo je on u objavio sa naslovom „Dragi Leka odgovara na poruku Beogradskog Dramskog Pozorišta“.

Lečić je juče objavio da je dobio poziv da u petak da iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom optužbi koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 7. maja 2012. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare