Lečić poriče sve optužbe: Spreman sam za poligrafsko ispitivanje

Vesti 23. mar 202110:24 > 12:38 54 komentara
N1

Glumac i političar Branislav Lečić izjavio je za Danas da je spreman da se podvrgne poligrafskom ispitivanju povodom navoda glumice Danijele Štajnfeld da ju je on silovao.

On je u pisanoj izjavi, dostavljenoj Danasu, porekao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret i pozvao nadležno tužilaštvo da mu se uputi poziv za saslušanje.

Pročitajte i:

„Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo. Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost, da apsolutno nemam šta da krijem, da nemam nameru da napuštam teritoriju Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja. Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornosću, spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima“, naveo je Lečić, dodajući da izjavu daje bez „nakljukavanja“ sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lekova i bez prethodno predočenih mu pitanja“.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je u intervjuu za Insajder navela da ju je silovao kolega i prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine i da je htela da izbegne da otkrije ime silovatelja, ali da je „jedna kap prelila čašu“.

Juče je i objavljen snimak razgovora Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, koji je dostavljen i tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je za Danas da je glumica Danijela Štajnfeld dala izjavu o silovanju u policiji u prisustvu zamenika javnog tužioca.

Komentari (54)

Vidi sve komentare