Lekar o vakcinisanju žene različitim vakcinama: Propust, bilo više slučajeva

Vesti 08. apr 202112:27 > 12:3110 komentara
Čačak bolnica
Izvor: N1

Rukovodilac čačanskog radnog tima epidemiolog Mihailo Luković rekao je da se u slučaju Čačanke  koja je primila različite vakcine prilikom protiv koronavirusa dogodio propust, ali je izrazio uverenje da ona zbog toga neće imati zdravstvenih problema.

„To jeste propust. Ali gospođa koja je primila različite vakcine zbog toga neće imati zdravstvenih problema“, rekao je Luković na konferenciji za novinare.

Povezano:

Prema Lukovićevim rečima u toku je inspekcijski postupak utvrđivanja svih činjenica tog slučaja.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Čačku Aksentije Tošić rekao je da će zdravstveno stanje žene koja je primila različite vakcine biti praćeno, kao i da će se kod nje proveravati nivo antitela na koronavirus.

Tošić je rekao da će se tek nakon ispitivanja svih činjenica pouzdano znati da li su date različete vakcine ili je u pitanju adminstrativni propust prilikom upisivanja podataka u potvrdu koju dobija svaki gradjanin nakon vakcinisanja.

On je dodao da je u Srbiji bilo više slučajeva da su građani greškom dobili različite vakcine u procesu imunizacije i da nije primećeno da su zbog toga imali zdravstvenih posledica.

Čačanka Snežana Ćirović rekla je juče novinarima da je umesto vakcine „Sinofarm“, kojom je prvi put vakcinisana, prilikom revakcinacije primila vakcinu „Fajzer“ i da je to pročitala u potvrdi o izvršenoj vakcinaciji, koju je dobila od zdravstvenih radnika.

Ćirović je novinarima pokazala obe potvrde o vakcinaciji na kojima je navedeno da je prvi put vakcinisana vakcinom „Sinofarm“, a drugi put vakcinom „Fajzer“.

Ona je rekla da nije imala nikakve simptome, ali da je uplašena za svoje zdravlje.

Komentari

Vaš komentar