Lekaru privedenom na Jarinju određen jednomesečni pritvor

Vesti 08. apr 202321:37 5 komentara
N1, Ilustracija

Lekaru, koji je juče uhapšen na prelazu Jarinje zbog navodnog napada na službeno lice, određen je jednomesečni pritvor, potvrdio je za KoSSev njegov advokat Miloš Delević.

Osumnjičeni je danas izašao pred sudiju za prethodni postupak. Delević je u razgovoru za KoSSev kazao da je Nikoli Todoroviću određen 30-dnevni pritvor.

Tvrdi da je teza tužilaštva bila da je Todorović „napao policajca iz čista mira“.

„On je tvrdio i u sudu i u policiji da je bio sve vreme maltretiran i provociran, te da su ga njih četvorica odvela u jednu malu prostoriju gde je osetio veliki strah, usled čega je napao policajca“, objašnjava Delević.

Kaže da njegov klijent priznaje da je napao službeno lice, ali ne onako kako tužilaštvo tvrdi.

„Ne slažemo se sa tužilaštvom u pogledu činjeničnog stanja, odnosno motiva napada“, rekao je Delević.

Tvrdi da je odbrana predložila meru jemstva, kako bi se branio sa slobode.

„Sud nije uvažio ovu meru, iako su svi uslovi za to bili ispunjeni“, dodao je Delević, navodeći da je praksa sudova na Kosovu da se osumnjičenima koji su iz centralne Srbije neretko određuje pritvor, uz izgovor da ne postoji pravna saradnja sa zvaničnim Beogradom.

O privođenju Srbina Nikole Todorovića na Jarinju prvo je izvestila Kancelarija za KiM, navodeći da je on vozio maloletnu decu u opštinu Srbica na porodičnu krsnu slavu.

„Pripadnici Kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali ga pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga“, tvrde iz Kancelarije za KiM.

Hapšenje je u međuvremenu je potvrdila i Kosovska policija, navodeći da Todorović, inače državljanin Srbije, nije posedovao potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, te da je potom vređao policijske službenike, pa jednom od njih naneo telesne povrede.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare