Lider DSS: Australijskog ambasadora proglasiti personom non grata

Vesti 17. jan 202211:09 > 11:15 komentara
miloš jovanović dss n1
N1

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović potvrdio je u Novom danu TV N1 svoj stav da zbog "političkog progona i šikaniranja" Novaka Đokovića, ambasadora Australije treba proglasi "personom non grata" i svog povuče na konsultacije.

Jovanović je rekao da je Australija „političkom arbitrarnom odlukom“ da Đoković bude proteran, „od svih nas napravila krpe“.

POVEZANE VESTI:

„Pažljivo sam čitavo u zapadnoj štampi komentare. Mi smo kao Srbi izašli sa mnogo ružnijom slikom o sebi. Ozbiljna država ne bi smela da dozvoli da ovo prođe bez reakcije. Obrisali su pod sa svima nama, i to je nedopustivo ako imate iole samopoštavanja“, poručio je on.

Novak Đoković stiže danas u Beograd pošto je napustio Australiju nakon što je savezni sud potvrdio vladinu odluku o ukidanju njegove vize uz obrazloženje da Đokovićeva odluka da se ne vakciniše protiv koronavirusa predstavlja rizik za zemlju.

Đoković je rekao da je razočaran, ali da će poštovati sudsku odluku.

Australijski premijer Skot Morison ostavio je otvorenom mogućnost da Novak Đoković sedeće godine nastupi na Australijan Openu, uprkos tome što je deportacijom dobio automatsku trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Dve kule u Beogradu osvetljene su sinoć porukama podrške Đokoviću.