Lideri dela opozicije: Ime zajedničkog kandidata još uvek nije na stolu

Vesti 02. nov 202120:038 komentara
dragan đilas
Izvor: N1

Lider SSP Dragan Đilas kaže da nije bilo konkretnih razgovora oko toga ko bi, u slučaju izlaska na izbore, mogao da bude kandidat za predsednika. On, međutim kaže da je Zdravko Ponoš častan i pošten čovek sa kojim je sarađivao u okviru Saveza za Srbiju.

„Većinom smo se slagali u stavovima, a ponekad smo vodili i vrlo burne, ali argumentovane polemike. Cenim ga i zbog toga i zbog činjenice da je više puta pokazao da je spreman da viši cilj stavi iznad ličnog interesa. To je nešto što je preko potrebno srpskoj politici“, navodi Đilas za „Nova.rs“.

Povezane vesti:

On dodaje da bi kandidat za predsednika sasvim sigurno trebalo da bude “osoba koja će moći da bude simbol jedinstva naroda, koja će poštovati svoja ustavna ovlašćenja, koja neće vređati nikoga niti će biti povezana sa kriminalnim klanovima…”.

„Siguran sam da u Srbiji ima dosta i nestranačkih i stranačkih ličnosti koje ispunjavaju ove uslove i ne bih sada da licitiram njihovim imenima“, kaže Đilas.

Predsednik PSG Pavle Grbović navodi da još nisu došli u fazu u kojoj je bilo koje ime na stolu.

„U svakom slučaju, gospodin Ponoš je osoba koja zaslužuje respekt i sa kim može da se sarađuje i onda kada nemamo iste stavove po svim pitanjima“, ističe Grbović i dodaje da će PSG podržati kandidata koji dobije podršku svih političkih aktera sa kojima budu učestvovali na izborima.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović kaže kada SSP, DS, PSG i PzP, kao i NS, donesu odluku da li će učestvovati na izborima, a potom i o zajedničkom nastupu i strategiji, onda će i predsednički kandidat doći na dnevni red.

„Ne mogu da se izjašnjavam o Zdravku Ponošu kao o predsedničkom kandidatu, jer to nije na dnevnom redu. Ali mogu o njemu da se izjasnim kao o čoveku, kojeg poznajem najmanje 20 godina. On je pošten i iz poštene porodice, stručan, patriota i u smislu poziva koji je obavlja vojnički disciplinovan. Zna šta znači i Ustav i zakon“, navodi Veselinović za „Nova.rs“.

Komentari

Vaš komentar