Linglong za N1 o optužbama za mobing: Minimalan broj povreda na radu

Vesti 08. jun 202216:35 > 17:18 2 komentara

Redakcija N1 dobila je odgovore na pitanja koja je kompaniji Linglong Tire uputila 27. maja, a povodom navoda radnika koji su izneli tvrdnje o mobingu. U odgovoru se navodi da od početka izvođenja radova 2019. godine registrovan "minimalan" broj povreda na radu, da se desila samo jedna teža povreda i ni jedna sa smrtnim ishodom:

Povezane vesti

„Nažalost, dogodio se smrtni slučaj koji nema veze sa povredama na radu. Čovek koji je preminuo od infarkta na gradilištu je bio srčani bolesnik i bio je zaposlen u firmi koja je naš dobavljač betona. S obzirom na to da on nije bio zaposlen kod nas ili kod naših izvođača radova, već se nesrećni slučaj samo dogodio na našem gradilištu, svu relevantnu dokumentaciju poseduje njegov poslodavac“, navodi se u odgovoru.

Iz „Linglonga“ demantuju navode radnika da nema dovoljno zaštitne opreme, šlemova, čizmi i rukavica, i da je „zašitita na radu za kompaniju jako važna tema“.

Konkretan odgovor na pitanje koliko je povreda bilo nismo dobili, kao ni odgovor na pitanje da li su srpski radnici angažovani na poslovima za koje nisu potpisali ugovore. U odgovoru na to pitanje se navodi da je „veliki broj radnika angažovan kroz partnerske firme“ te da se „kompanija Linglong aktivno bavi zadovoljstvom zaposlenih“:

„Kompanija Linglong se aktivno bavi zadovoljstvom zaposlenih. Uspostavljena je Procedura komunikacije sa zaposlenima i Mehanizam podnošenja žalbi zaposlenih, kako bi se osiguralo da će svaki zahtev zaposlenih stići do menadžmenta kompanije i da će problemi biti blagovremeno i efikasno rešeni.“

Kašnjenje završetka prve faze radova objašnjeno je „otežanom isporukom građevinskog materijala“ zbog posledica pandemije koronavirusa i rata u Ukrajini.

Pročitajte sve odgovore na ovu temu koji su nam dostavljeni iz Linglonga:

Odgovori N1 20220608

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare