Ljiljana Smajlović podnela ostavku u Savetu za štampu

Vesti 23. jul 202114:39 > 15:02 17 komentara
N1

Novinarka i članica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović podnela je ostavku na članstvo u Savetu za štampu, odnosno na mesto članice Komisije za žalbe tog samoregulatornog tela.

Pročitajte još:

Smajlović je navela u mejlu Komisiji za žalbe da je njen „položaj u tom telu postao neizdrživ“ od kada je za predsednika njenog udruženja (UNS-a) izabran „državni službenik“.

„U Kodeksu novinara piše da je sa novinarskom profesijom nespojiv rad u državnim organima. Izvinjavam se na zakašnjenju sa kojim podnosim ovu ostavku. Nisam unapred bila svesna da ću da se štrecnem kad god se UNS javno pozove na Kodeks novinara Srbije“, navela je Smajlović.

Skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) izabrala je krajem maja ove godine za novog predsednika tog udruženja Živojina Rakočevića, novinara iz Gračanice i direktora tamošnjeg Doma kulture.

Kandidaciona komisija UNS, čiji je Smajlović bila član, odbila je pred izbore u tom udruženju Rakočevićevu kandidaturu, ali je ta odluka osporena na Izbornoj skupštini UNS.