Ljubičić: Priča oko Telekoma i SBB – da se „zapuši“ svako drugačije mišljenje

Vesti 26. okt 202223:02 7 komentara
Kanali SBB TV Prva B92 foto Shutterstock Promo
Shutterstock, Promo

Priča oko Telekoma i SBB pokazuje da svaku rupu treba zapuštiti, da nijedna informacija koja nije pod kontrolom zvanične politike ne treba da prodre do ljudi, a da manipulacija treba da ostane do kraja, naveo je, gostujući u emisiji Newsnight, glumac Dragoljub Mićko Ljubičić.

Podsetimo, vlasnik televizija Prva i B92 je od SBB za emitovanje ta dva kanala tražio 38 miliona evra godišnje, što je 11 puta više nego do sada. SBB na to nije pristao i zapretio je da će iz svoje ponude izbaciti Prvu i B92. Plan vlasnika dve televizije sa nacionalnom frekvencijom da od SBB naplati ono što se ne plaća ostalim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, mnogi su razumeli kao dodatni pritisak na SBB.

Pročitajte još:

Ljubičić kaže da mu cela ta priča deluje temeljno, promišljeno, planski, manipulativno…

„Nikom to ne deluje bizarno, najmanje deluje bizarno onima kojima bi želeli da gledaju neke druge vesti“, kaže Ljubičić, dodajući da niko nema idealne vesti, ali da Nova S i N1 imaju drugačije vesti od onih koje se mogu videti na svim drugim stanicama.

„Zašto neko želi da zapuši svaku rupu, svako drugačije mišljenje – pa, verovatno zato što je to jedini siguran način da se ostane na vlasti na ovaj način na koji se vlada, a to je apsolutno, i još mnogo, mnogo drugo“, ocenio je Ljubičić u emisiji Newsnight.

Pogledajte snimak cele emisije:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare