Lokalizovan požar u čačanskoj Slobodi, povređeni radnici nisu životno ugroženi

Vesti 20. jun 202108:31 > 12:24 14 komentara
sloboda čačak požar
Tanjug/RINA/Ivan Nikolić

Požar nastao posle eksplozije u vojnoj Kompaniji Sloboda u Čačku lokalizovan je, a tri povređena radnika bolnički su zbrinuta i nisu u životnoj opasnosti, rečeno je jutros novinarima u Sektoru za vanredne situacije i u čačanskoj bolnici.

Prema prvim podacima detonacija koja se dogodila sinoć oko 19.50 oko kilometar dalje od prozivodnih pogona izazvala je prizemni požar van fabričkog kruga na dva mesta, na rastinju visine od oko 1,5 metar.

POVEZANE VESTI:

Od detonacije su popucali prozori u jednom fabričkom pogonu od čega su tri radnika zadobila posekotine. Jedan radnik je zadržan na odeljenju intenzivne nege.

Nakon eksplozije u Kompaniji Sloboda, čija se velika detonacija čula u celom gradu, gradske vlasti u Čačku su kao meru predostrožnosti sinoć naložile evakuaciju stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike.

„Grad Čačak je organizovao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za građane koji nemaju alternativi smeštaj. Rezervisani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat građana. Do sada su dve porodice smeštene u hotel“, rekao je ranije novinarima gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prilikom eksplozije u Slobodi pričinjena je materijalna šteta na stambenim objektima oko fabrike.

U poslednjih 16 dana u čačanskoj vojnoj kompaniji dogodile su se dve eksplozije u fabričkim objektima.