Lokalni front o široj slici incidenta u Kraljevu, od Tužilaštva još ni reč

Vesti 12. sep 202322:40 5 komentara

Incident u kome je povređen aktivista iz Kraljeva Predrag Voštinić najverovatnije nije bio politički motivisan, već se radi o obesti, poručuju njegove kolege iz Lokalnog fronta. Nadležno Tužilaštvo se do sada nije oglasilo.

Točak oborenog bicikla okreće se u pravcu bahatosti i nasilja. Naime, na osnovu prikupljenih podataka, Lokalni front saopštio je širu sliku incidenta u Kraljevu: Sedam policajaca nalazilo se u dva automobila, vozač sigurno nije znao ko je Predrag Voštinić i taj napad najverovatnije nije bio politički motivisan, ali, zaključuju u Lokalnom frontu, njihov aktivista udaren je kolima i oboren s bicikla sa namerom.

„Ako smo sada dostigli nivo u društvu u kome svako ko ima značku i popio je može da raspolaže životom bilo kojeg bicikliste, bez obzira da li je u pitanju Peđa, onda smo mi definitivno nastradali. Ta bahatost nije završena samo udarcem, njega je naviše povredila činjenica da se nad njim, dok je ležao ispred automobila, nagnuo jedan od putnika i počeo baš da mu preti: „Daj bože da preživiš da mogu ja da ti presudim“. To nije samo bahatost, to je obest“, rekao je Vladan Slavković iz Lokalnog fronta.

Čim je privedeni vozač pušten, jedan medij objavio je njegovu izjavu u tekstu pod nazivom „Sramota je što politizuju nesreću, ja i sad ne znam ko je taj Voštinić. Kriv sam jedino što sam malo popio“. Novinarka Biljana Lukić objašnjava i da je upadljivo i to što se incident komentarisao na društvenim mrežama.

„Da su svi ti botovi angažovani da govore kako je to slučajna nesreća pre nego što se policija zvanično oglasila, botovi su znali o čemu se radi. Ja jedva čekam da Tužilaštvo iznese šta je tu sve bilo i ako se desi čudo da objave imena putnika u automobilu, onda će nam biti sve jasnije“, kaže Lukić.

Predrag Voštinić se oseća dobro i trebalo bi uskoro da bude otpušten iz bolnice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare