Lončar: Dosta dece zaraženo, prisutan još jedan ili dva virusa koji nisu korona

Vesti 24. sep 202114:13 > 14:5252 komentara
N1

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da "ima dosta školske dece" zaražene koronavirusom i da su ona "ozbiljni prenosioci bolesti", ali nije znao da kaže koliki je taj broj. Lončar napominje i da se među decom pojavio "još jedan ili dva virusa" koji nisu korona i da treba obratiti pažnju.

POVEZANE VESTI

„Broj dece zaražene koronom se menja, ima ih dosta, ima dosta i beba i školske dece, oni su jedan ozbiljan prenosilac bolesti. S druge strane, pojavila su se još jedan ili dva virusa koji nisu korona i trenutno su u opticaju. Ne zaboravite da tek očekujemo sezonski grip da nam dođe“, rekao je Lončar u Nišu.

Na pitanje N1 zašto je zdravstvenim ustanovama na jugu Srbije zabranjeno da objavljuju brojeve u vezi sa koronom, Lončar kaže da ne zna zašto je to tako.

„Moguće je zato što smo imali neslaganja, da je recimo, preminuo pacijent iz Vranje u bolnici u Nišu, pa se računa da se vodi da je umro i u Nišu i u Vranju“, objasnio je.

Kaže da ne postoji „nijedan razlog da se sakrije bilo koji broj“.

„Postoje svi papiri, dokumentacija. A mi ćemo tek saznati koliko je ljudi umrlo a da nisu došli do bolnice“, dodao je.

„Krizni štab nije raspušten“

O tome da li je Krizni štab raspušten pošto se ne sastaje, Lončar kaže:

„Krizni štab nije raspušten. To što ne dolaze kamere da snime sastanke, ne znači da se ne radi, i da se ne sastaje. A ne sastaje se jer nije doneta odluka da se donesu nove mere, da ne maltretiramo građane. Jer, kad zakažete sednicu nekoliko dana ranije, do tog momenta imate milion pretpostavki koje će mere doneti krizni, i građane dovodimo do krajnje nekorektne situacije, da ih plašimo ili zbunjujemo“, kazao je Lončar.

Krizni štab, dodaje, radi i „analizira situaciju“.

Lončar je još jednom pozvao sve građana da se vakcinišu, jer je to, kako je rekao, jedini način da se prevaziđe problem sa epidemijom koronavirusa.

Obraćanje ministra Lončara pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live:

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar