Lončar obišao povređene u Bugarskoj – dete operisano, putniku amputirana noga

Vesti 15. avg 202207:48 > 09:00 11 komentara

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je povređene u nesreći u Bugarskoj, rekavši da nema preminulih. "Obišli smo svu decu i odrasle i razgovarali sa njima, jedno dete je operisano", rekao je Lončar. On je u prvobitnoj izjavi rekao da je vozaču urađena amputacija noge, ali se kasnije u izjavi za RTS korigovao i istakao da je noga amputirana jednom od roditelja.

Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske obišao povređene koji se nalaze u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, ističe da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro, prenosi RTS.

Povezane vesti

„Jedno dete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje praćenje, a verovatno i operisano dete će biti, takođe, prebačeno u Sofiju na dalje lečenje“, naglasio je ministar.

Lončar je najavio da će biti organizovan prevoz za decu koja su dobro, kako ne bi kretala rodbina po njih i da ne bi pravili dodatne probleme.

Kako je dodao, on će obići i decu koja su u hotelu, i zahvalio je svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.