LSV: Na Skupštini Zrenjanina i dalje nema zastave APV

Vesti 10. apr 202311:51 2 komentara
N1

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša da interveniše i spreči kršenje propisa o isticanju zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine u Zrenjaninu, navodi LSV.

Naime, gradonačelnik Simeon Salapura i načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov nisu postupili po nalogu pokrajinske inspekcije da se zastava istakne na zgradi Skupštine grada, navodi se u saopštenju.

„Lokalna vlast je zastavu uklonila pre dva meseca, a nakon inspekcijskog nadzora koji je ustanovio kršenje propisa, naloženo je njeno isticanje. Međutim, prošlo je 14 dana od nalaženja, a gradonačelnik i načelnik odbijaju da postupe u skladu sa zakonom i ustavom. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina apeluje na Žolta Sakalaša da lično dođe u Zrenjanin i preduzme mere koje su mu na raspolaganju kako bi se zaustavilo kršenje propisa“, navodi LSV.

Ova situacija, dodaje LSV, „pokazuje nedostatak poštovanja prema zakonima i propisima Autonomne Pokrajine Vojvodine, te LSV očekuje hitnu reakciju pokrajinske vlasti“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare