LSV: Šešelj ceo svoj politički vek promoviše mržnju, orden SPC – posebna sramota

Vesti 12. sep 202210:01 4 komentara
Srpska radikalna stranka

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da je sramotno što Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, dobija bilo kakve nagrade i odlikovanja, a da je posebna sramota što je poslednji u nizu ordena primio od Srpske pravoslavne crkve (SPC).

„Šešelj, koji je čitav svoj politički vek posvetio promovisnju mržnje, agresivnosti, ali i političkog ludila, baštini vrednosti koje su duboko anticivilizacijske, ali i duboko antihrišćanske“, navela je Liga u saopštenju.

Povezane vesti:

Liga je ocenila da društvo u kojem se osuđeni ratni zločinci odlikuju i nagrađuju, a svoje ideje slobodno šire svakodnevno gostujući na kanalima, nema čemu dobrom da se nada.

„Ratni zločinci i ostali protagonisti ideologije ‘krvi i tla’ moraju biti prošlost u našem društvu. Njihovo ostajanje na javnoj sceni samo će produžavati i produbljivati sramotu u kojoj živimo“, istakla je Liga.

Srpska radikalna stranka saopštila je u nedelju da je eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička SPC dodelila Šešelju orden Svetog vladike Mardarija, koji mu je, u ime vladike Longina, dodelio vladika bački Irinej.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare