Luna park u Inđiji porede s Černobiljom, u opštini kažu – na privatnom je posedu

Vesti 03. jun 202219:23 > 19:26 14 komentara

Dan nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije zabavnog parka u Inđiji, koje su izazvale lavinu negativnih komentara, inspekcija Ministarstva rada izdala je privremenu zabranu rada luna-parku. U zapisniku inspekcije u koji je N1 imala uvid, navodi se da je zabavni park procenjen kao visoko rizičan, ali ne zbog placa na kom se nalazi, nego zbog toga što vlasnik - nije imao dokaz o pregledu i ispravnosti električnih instalacija.

I dan nakon što je inspekcija Ministarstva rada izdala privremenu zabranu, zabavni park čije fotografije su prethodnih dana deljene na društvenim mrežama i portalima, i dalje je u dvorištu nekadašnje krznare u Inđiji.

Komentari ispod fotografija koje su dospele u javnost uglavnom su bili da prizor deluje kao da je snimljen u Černobilju ili kao insert iz horor filma.

Luna-park radio je skoro nedelju dana, pre nego što je inspekcija rada naložila da se privremeno zatvori, a lokalni novinari pretpostavljaju da je razlog za zabranu to što je lokacija nebezbedna.

„To je, inače, bivše dvorište jugoslovenske krznarske industrije, koja je 2020. godine izgorela, ne zna se pravi razlog. Nije dobro ni raščišćeno, što znači da je svakako nebezbedno za šetače obične, a kamoli za postavljanje luna parka, ogroman broj ljudi, sve ono što ide uz sam luna park… tako da je malo neobično da opština nije znala, s obzirom da ovaj sporan luna park počeo da radi pre par dana i nalazi se u samom centru grada“, kaže Miodrag Blečić iz Inmedia.

Iz opštine Inđija saopštili su da su inspekciju nadležnog ministarstva obavestili o ovom slučaju, budući da nad zabavnim parkom nemaju nikakve ingerencije.

U saopštenju opštine stoji i da su „zabavni sadržaji postavljeni na privatnoj parceli, za koje nisu potrebne opštinske dozvole, te da Opštinska inspekcija nema ovlašćenja da na privatnoj parceli zabrani rad koji ne krši nijednu komunalnu uredbu ili zakon“.

Ostaju otvorena dva pitanja – ko je vlasnike luna parka uputio da se posle 15 godina na istoj lokaciji, presele na privatnu parcelu, i šta zapravo znači privremena zabrana – odnosno da li će se ringišpil u dvorištu bivše krznare ponovo zavrteti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare