Lutovac: Konsultacije kod Vučića nikada nisu bile o izbornim uslovima, već o Vladi

Vesti 15. apr 202411:24 3 komentara
n1

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas, komentarišući tvrdnje predstavnika vlasti da se opozicija nije odazvala na konsultacije sa predsednikom Srbije, kada je moglo da bude rešeno pitanje izbornih uslova, da se tada radilo o pozivu Aleksandra Vučića na konsultacije o vladi, a ne o izbornim uslovima.

„Nije nas on zvao na konsultacije zbog poboljšanja izbornih uslova, nego zbog legitimizacije izborne krađe“, napisao je Lutovac na društvenoj mreži Iks (X).

Predsednik Srbije Vučić je krajem februara i početkom marta održao konsultacije sa parlamentarnim strankama oko izbora mandatara nove Vlade, ali se stranke opozicionih koalicija „Srbija protiv nasilja“ i NADA nisu odazvale.

Vlast i opozicija održali su kasnije tri sastanka u Skupštini Srbije na kojima su razgovarali o izbornim uslovima i ispunjenju preporuka ODIHR-a, na kojima nije postignut nikakav zvaničan dogovor.

Parlamentarne opozicione stranke su nakon poslednjeg sastanka predale listu zahteva oko izbornih uslova, na koje bi predsednica parlamenta Ana Brnabić danas trebalo da odgovori.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare