Lutovac: Ne razumem zajedljivost Borka Stefanovića

Vesti 04. avg 202221:1213 komentara
Zoran Lutovac
Tanjug/Jadranka Ilić

Broj glasova koje su dobili opozicioni potpredsednici Skupštine Srbije, Borko Stefanović i Zoran Lutovac postao je ovih dana predmet novih neslaganja među bivšim koalicionim partnerima “Ujednjeni za pobedu Srbije”, piše "Danas".

Povezane vesti

Za Stefanovića su tokom konstitutivne sednice glasala 204 poslanika, dok je Lutovac dobio 207 glasova. Zamenik predsednika i potpredsednik Skupštine Srbije iz SSP, tu razliku u glasovima tumači činjenicom da su za Lutovca glasali „Palmini tigrovi“.

Na pitanje kako je moguće da je među potpredsednicima parlamenta dobio najveći broj glasova, Lutovac odgovara da su za njega glasali različiti poslanici iz različitih pobuda:

“Oni koji su me predložili glasali su za mene zato što su hteli potpredsednika autentične demokratske proevropske opozicije kojeg nije predložio SNS, a oni koji čine vladajuću većinu dobili su instrukciju da glasaju za mene, kako bi parlament imao bolji imidž, odnosno sliku veće reprezentativnosti, a za ostale kandidate zato što su sa njima postigli dogovor. Što se mene tiče, nisam ni tražio da me oni podrže niti sam za njih glasao”, napominje sagovornik „Danasa“.

Na primedbu Borka Stefanovića da su za lidera DS u Skupštini Srbije glasali i „Palmini tigrovi“, što nije bio slučaj sa njegovim izborom za potpredsednika, Lutovac kaže da ne razume Borkovu malicioznost:

“Stvarno ne znam zašto je Borko zajedljiv. Ja sam jedino za njega glasao od svih predloženih kandidata za potpredsednika, a on je glasao za sve, pa tako i za mene. Njegovu kandidaturu su potpisima predložili i poslanici antievropskog POKS-a i i Novog DSS, a podržali i SNS i svi drugi iz vladajuće koalicije”, kaže lider DS.

Napominje da stvarno ne zna iz kog razloga poslanici Jedinstvene Srbije nisu glasali za Borka, kandidata SSP, za potpredsednika i pored instrukcije da to učine. Lutovac smatra da je Stefanovićeva izjava maliciozna. Opširnije na Danas.rs.

Komentari

Vaš komentar