Lutovac: Prerano objavljivanje kandidata za izbore može biti pogrešno

Vesti 13. dec 202110:18 28 komentara
FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da prerano objavljivanje kandidata za predstojeće izbore može biti pogrešno i da bi jedan "blickrig" sa dobrim kandidatima i kampanjom mogao biti i dobitna kombinacija.

POVEZANE VESTI

Naprednjaci su u stalnoj kampanji od kako su na vlasti, ali ni oni još nisu objavili svoje kandidate za predsednika i gradonačelnika Beograda, kazao je Lutovac za list „Danas“.

„Ako Vučiću rejting bude ovako strmoglavo padao kao u poslednje dve nedelje, pitanje je da li će se uopšte kandidovati“, ocenio je Lutovac i zapitao da li će kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Šapić koji prelaskom u Srpsku naprednu stranku nije doneo rast podrške ili Goran Vesić kojeg bi, kako je rekao, zbog onoga što je učinio za Beograd radije videli za kandidata svojih protivnika nego svoje liste.

Istakao je da će kandidati saveza čiji je član i DS biti oni za koje će moći da glasaju ljudi različitih političkih opcija, ideologija i pogleda na svet jer će to biti oni koje „krase univezalne ljudske vrednosti – čast, poštenje, profesionalna ostvarenost, posvećenost javnom interesu i dobrobiti svih građana“.