Lutovac: U sali zahtevana tišina kao da Vučić servira meč poen na Vimbldonu

Vesti 02. feb 202311:58 komentara
N1

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas, komentarišući atmosferu u Skupštini Srbije tokom govora Aleksandra Vučića, da pojedini poslanici jesu dobacivali, ali da to "nije ni izbliza bilo onako kako poslanici SNS dobacuju opoziciji na redovnim sednicama".

POVEZANE VESTI

„Mogli ste da videte da, za razliku od toga kad govori neko iz opozcije, kada je velika buka i galama, ovde je izgledalo da se stvarala tišina i atmosfera kao da Vučić servira meč loptu na Vimbldonu. S vremena na vreme je neko dobacivao, ali to ni izbliza nije kao ono što rade poslanici SNS na redovnim zasedanjima, kada Vučić nije tu“, naglasio je Lutovac za N1.

Prema njegovim rečima, to je dramatizovano jer „je kamera bila fokusirana na Vučića“.

„Niste mogli da vidite šta se dešava. Zato smo mi tražili da vi novinari ne samo iz hola pratite, nego da budete u sali. Da vidite sami, a ne da prenosite ono što vam prikazuje RTS“, kazao je Lutovac.

Lutovac je ocenio i da poslanici nakon obraćanja predsednika Republike nisu čuli ništa više o takozvanom nemačko-francuskom planu za Kosovu od onoga što su neformalno mogli da saznaju iz novina.

Lutovac je podsetio da je Vučić tokom izlaganja u parlamentu rekao da je tačno „90 odsto onoga“ što je o tom planu izašlo u javnost, ali i ocenio da je problem u tome što „nije govorio o onih 10 odsto o kojima nisu pisale novine“.

Ocenio je da je „apsurdno“ da se u Skupštini Srbije vodi javna rasprava o tajnom dokumentu koji nije na dnevnom redu. ;“Mi ćemo tražiti da Vučić kaže šta je to tajno u tom dokumentu. Dužan je da položi račun za ono što je radio“, rekao je Lutovac.

Dodao je da je plan neprihvatljiv jer je po njegovim rečima, upućen Vučiću.

„Verujem da postoje pritisci prema Vučiću lično a to o čemu je on govorio da postoje pritisci prema Srbiji, demantovali su sami predstavnici medjunarodne zajednice i diplomate“, naveo je Lutovac.