Lutovac: Ulaskom Srbije u EU otklonilo bi se bilo kakvo koketiranje sa Rusijom

Vesti 24. mar 202309:20 28 komentara
N1

Predsednik Demokraske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da je ta stranka protiv evropskog predloga o kosovskom pitanju "zbog načina na koji je donet, zbog sadržaja i zbog toga što mu je garant Aleksandar Vučić".

POVEZANE VESTI:

Sporazum koji je isključio sve u Srbiji izuzev Vučića ne može dobiti našu podršku“, rekao je Lutovac za list Nova navodeći da se Srbija „zaustavila na evropskom putu zato što nema vladavinu prava, nema slobodne medije, niti slobodne i poštene izbore“.

On je rekao da je DS predložila da „deo sporazuma o Kosovu koji će podržati građani bude i ulazak Srbije u Evropsku uniju“.

„Po ulasku u EU Srbija bi mogla, na jednoj strani, da ispunjava standarde i vrlo brzo postane uređena demokratska država, a na drugoj strani, definitovno bi se otklonilo bilo kakvo koketiranje sa Rusijom i njen uticaj na Srbiju“, rekao je Lutovac.

Čak i ako SNS predloži neke dobre zakone, besmisleno je podržati ih

Na pitanje o odnosu sa Strankom slobode i pravde, on je naveo da u „parlamentu imaju normalnu komunikaciju“.

„Imamo različit pristup odnosu prema vlastima. Mi smo doneli Deklaraciju o oštrom opozicionom delovanju i nismo spremni da sarađujemo sa Srpskom naprednom strankom ni po kom osnovu, dok oni smatraju da bi trebalo sarađivati povodom nekih pitanja za koja smatraju da bi mogla biti od interesa za građane“.

Lutovac je istakao da DS smatra da, čak i ako SNS predloži neke dobre zakone, besmisleno je podržati ih, jer oni ne poštuju zakone.

Komentari (28)

Vidi sve komentare