Majić: Vučević nije podneo nikakvu krivičnu prijavu, to je predstava za javnost

Vesti 05. avg 202109:43 92 komentara
miodrag majić
N1

Prijave bez kvalifikovanja dela, sastavljene od medijskih napisa, koje novinarima nisu ni date na uvid, po svemu sudeći uopšte i nisu krivične prijave u pravnom smislu, izjavio je za list "Danas" sudija Apelacionog suda Miodrag Majić.

„Čak i pre nego što su podneli te prijave, rekao sam da će to zaviti u nekakvu formu, a zapravo to pozivanje nadležnih institucija da reaguju povodom medijskih tekstova nije nikakva krivična prijava. To što su oni to tako nazvali je predstava za javnost“, ukazao je Majić.

On je objasnio da krivična prijava ima svoju jasnu formu – šta mora da sadrži, opis krivičnog dela, dokaze.

POVEZANE VESTI:

Mi ništa od toga ovde nemamo. Imamo novinske tekstove i apel, i to republičkom tužiocu koji u konkretnom slučaju nije ni nadležan, rekao je Majić, uz napomenu da „nepostojanje krivične prijave u pravnom smislu“ bi mogao da bude razlog zašto ona nije data novinarima na uvid.

„Ništu tu nije tajno, ako je, kako su rekli, sve već poznato i objavljeno u medijima. Tu bi moglo da bude tajno ako se otkriva nešto novo, pa se zbog eventualnog postupka krije od javnosti, što ovde nije slučaj“, ukazao je Majić.

„Zato ta prijava nije ni data na uvid javnosti, već predstavlja jedan manevar kojim se ponovo unižava već uniženo pravosuđe. Prvo, simuliranje nekakvog postupka, a zatim poruka tužilaštvu ‘eto, vi ni to ne znate da uradite a da vas mi ne podstaknemo“, rekao je Majić i dodao da je isto bilo i u slučaju Jovanjica.

Sagovornik lista Danas naglašava da je pravosudni sistem potpuno zaustavljen, i da niko iz aktuelne vlasti neće biti procesuiran „dok sam ne poželi da neke delove procesuira“.

„To je najopasnije od svega u čemu mi trenutno živimo. Mi nemamo podelu vlasti, već sistem u kojem jedna politička opcija kompletno uzurpira svu vlast u državi, pa tako i pravosudnu, što povremeno manifestuju ovakvim performansima“, zaključio je Majić.

Komentari (92)

Vidi sve komentare