Majka ubijene devojčice Ane iz Ribnikara: Kroz glavu mi je u sekundi prošao 3. maj

Vesti 23. feb 202420:50 25 komentara
N1/Vanja Đurić

Ninela Radičević, majka Ane Božović, ubijene u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, 3. maja prošle godine, ocenila je da nam deca nisu bezbedna u školi, a to izgleda još velikom delu građana ove zemlje nije jasno. "Šta ćemo sada sa prestravljenom decom iz Ribnikara koja su preživela 3. maj, a danas su ponovo traumatizovana dolaskom policije u školu i prekidanjem nastave", upitala je Radičević.

Deca koja pohađaju OŠ Vladislav Ribnikar danas su puštena kućama. U rancu jednog učenika ove škole pronađen je nož. U školi je vrvelo od policije i novinara, a zbog tog događaja, u Ribnikar je došla i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Tim povodom reagovala je na društevoj mreži Fejsbuk majka ubijene Ane, Ninela Radičevič i njenu objavu prenosimo u celosti:

Nije potrebna neka naročita inteligencija da bi se iz naslova shvatilo da će država i ovaj slučaj zataškati. Videla sam par poruka nastavnika, svako ima drugačiju verziju današnjeg događaja. To me je jako podsetilo na 3. maj kada mi je svako u školi pričao drugačiju verziju o tome kako je vunderkind K. K. promenio smenu bez ikakvog pisanog traga. I sta se od tada promenilo u toj školi?? Nista!!

Šta ćemo sada sa prestravljenom decom iz Ribnikara koja su preživela 3. maj, a danas ponovo traumatizovana dolaskom policije u školu i prekidanjem nastave? Jel može molim vas neko od stručnjaka radne grupe za mentalno zdravlje da mi odgovori? Još čekam odgovore na ranije postavljena pitanja. Valjda su zauzeti..

Slučajno sam malo pre prolazila pored skole, bas u trenutku kada je SĐD (Slavica Đukić Dejanović) davala izjavu. Okolo je bila gomila novinara i policije. Kroz glavu mi je u sekundi prošao 3. maj, čekanje ispred skole i vera do poslednjeg trenutka da je Ana dobro i da se sigurno negde sakrila. Sve mi se vratilo u sekundi. Ne smem ni da zamislim kako je deci koja su 3. maja bežala iz škole.

Deca nam nisu bezbedna u školi, to izgleda još uvek velikom delu građana ove zemlje nije jasno. A šta vi radite da bi zaštitili svoju decu? Tešite se i lažete sebe da to moze da se desi samo u Ribnikaru ali u vašoj školi nikada? Saginjete glavu i dozvoljavate da vas prave budalama i ubeđuju da nisu krivi? I dokle tako??

Koliko vredi dečiji život u ovoj zemlji?

Devetoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su 3. maja u oružanom napadu 13-godišnjeg učenika K. K. u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Ubijeni su: Adriana Dukić (14), Angеlina Aćimović (14), Ema Kobiljski (14), Ana Božović (12), Mara Anđеlković (14), Katarina Martinović (13), Bojana Asović (12), Sofija Nеgić (14), Andrija Čikić (14) i čuvar Dragan Vlahović (51).

U toku su jedan krivični postupak protiv roditelja K. K. i dva odvojena parnična postupka koji su pokrenuli roditelji ubijene dece protiv porodice K. K. Roditelje ubice koji ne može krivično odgovarat jer u trenutku izvršenje zločina nije imao 14 godina, tužila je u parničnom postupku i nastavnica istorije koja je 3. maja teško ranjena.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare