Majka ubijenih Panića: Ovo nije suđenje, već mučenje, za Uroša Blažića je samo doživotna kazna

Vesti 23. maj 202411:48 35 komentara

Majka ubijenih Panića, Zorica kazala je novinarima ispred suda u Smederevu, gde je danas trebalo da počne pripremno ročište na suđenju Urošu Blažiću, koji je prošlog maja ubio devet osoba i ranio još 12 u Duboni i Malom Orašju da ovo nije suđenje, već mučenje.

„Ovo se sudi nama, ne njemu. Za njega je samo prihvatljiva doživotna kazna. Tu ću da sedim, štrajkovaću glađu, štagod“, poručila je Zorica Panić.

Povezane vesti

Na pitanje da li ih je Uroš Blažić pogledao kada je ušao u sudnicu, rekla je da nije, da je ušao pognute glave, gledajući u pod.

Upitana da kaže šta se tačno desilo u sudnici, ona je navela da su svi skočili kada je ušao pognute glave.

„Deset metaka je sasuo u mog sina (Milana), osam u moju ćerku (Kristinu), neću suđenje, za njega je doživotna. Sedeću ovde ispred suda, štrajkovaću glađu“, poručila je ona.

U Višem sudu u Smederevu danas je trebalo da počne pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću koji je prošlog maja ubio devet mladih osoba i ranio još 12 u selima Malo Orašje i Dubona.

Desetak pripadnika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je sprovelo u sudnicu Uroša Blažića, osumnjičenog za ubistvo devet osoba u Duboni i Malom Orašju, i njegovog oca u pancirima.

U trenutku kada su ušli u sudnicu čuo se jak udarac. Kako javlja reporterka N1, zatim se čula vika u sudnici. Reporterka N1 je javila da čim je Uroš Blažić ušao u sudnicu, skočili su roditelji i polomili klupu.

Nakon toga iz sudnice je izveden Uroš Blažić, a tome je prethodila prepirka u sudnici.

Uroša Blažića Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti za teško ubistvo i u pritvoru se nalazi sve vreme od trenutka hapšenja. Osim Uroša Blažića u pritvoru su i njegov otac, ujak i brat od ujaka.

Pred Višim sudom u Smederevu sudi se Urošu Blažiću i ocu, a pred Višim sudom u Kragujevcu ujaku i bratu od ujaka.

Tužilaštvo je za Uroša Blažića i njegovog oca predložilo maksimalne kazne od po 20 godina zatvora, a za ujaka i brata od ujaka kazne od po šest godina zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare