Majka ubijenog Halabrina za NIN: Moj sin se dopisivao sa Danilom Vučićem

Vesti 08. jul 202112:10 > 14:27 23 komentara
Mara Halabrin
N1

Mara Halabrin, majka jednog od mladića čije se ubistvo vezuje za grupu Veljka Belivuka, tvrdi da se njen sin dopisivao sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povezane vesti:

Ona je za nedeljnik NIN kazala da je njen sin Aleksandar Halabrin na taj način znao šta će se dešavati u državi, kao i da je išao na proteste i litije zbog podrške Crnoj Gori „po nalogu vlasti“.

„Znam da mi je bilo čudno što je imao neke informacije unapred, na primer da će biti uvedeno vanredno stanje. To je znao pre nego što se uopšte i pričalo da će biti vanrednog stanja. Kada sam ga pitala kako zna, rekao mi je da se dopisivao sa Danilom Vučićem. Nisam mu odmah verovala, iskrena da budem, da se dopisuje sa predsednikovim sinom“, rekla je ona za NIN.

Dodala je da čuje „na više mesta“ da se Danilo Vučić dovodi u vezu sa fudbalskim klubom Rad.

„Ponekad kad su bili neki protesti, Aleksandar bi me pitao da li sam ga videla na televiziji ispred Skupštine. To su bili neki razni skupovi koje je vlast organizovala. Neki su bili zbog podrške Crnoj Gori, kako mi je rekao moj Aleksandar. Jednom je bio i na litijama u Jajincima i kazao mi je: ‘Morali smo da skupimo neke momke da nas bude više’“, dodaje ona.

Mara Halabrin je nedavno istakla i da joj u policiji nisu rekli da li Belivukova grupa stoji i iza ubistva njenog sina.

„Ja sam dobila informaciju da je mog sina ubila država, nikada mi nisu rekli da iza toga stoji Belivuk. U policiji su mi rekli da nemaju saznanja, ali da su u toku hapšenja. To je ono što su mi rekli pre tri nedelje. Moj sin je bio dobar mladić, zapao je u loše društvo. Sad će godinu dana kako je Aleksandar otišao od kuće, ja još uvek imam ogromnu bol, samo mi treba da gledam neke ovakve fotografije i snimke“, kaže ova majka.

Aleksandar Halabrin (25) iz banatskog sela Janošik nestao je 20. marta 2020. godine u Beogradu, a nepuna dva meseca kasnije njegovo telo je pronađeno, slučajno, nadomak glavnog grada.

Istragom je utvrđeno da je ubijen iz vatrenog oružja i sumnja se da je jedna od žrtava u ratu škaljarskog i kavačkog klana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare