Makedonski ministar položio cveće ispred škole Vladislav Ribnikar

Vesti 25. maj 202315:55 11 komentara
Bujar Osmani
print screen/facebook

Predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednosti i saradnju (OEBS) i ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani položio je danas cveće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i odao poštu žrtvama masovnog ubistva 3. maja.

„Iskreno poštovanje nevinim žrtvama zastrašujuće pucnjave u školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu. Izražavam moje najdublje saučešće porodicama i prijateljima žrtava zbog njihovog gubitka“, napisao je Osmani na svom Fejsbuku.

Kako je istakao, slike nedavnih pucnjava i dalje šokiraju i nepovratno su promenile stvarnost.

„Ove promene svi osećamo. Suočeni sa ovom nezamislivom tragedijom, ključno je da se udružimo u delenju gubitka i bola i pružimo podršku onima koji su najviše pogođeni. Samo na taj način ćemo potvrditi da smo spremni da sprečimo da se ovakvi strašni incidenti dešavaju u budućnosti“, napisao je Osmani.

Prema njegovim rečima, tuga koju osećaju porodice čiji su se životi ovim činom zauvek promenili je nemerljiva, ali oni nisu sami.

„Zajedno sa OEBS-om nudimo utehu, snagu i solidarnost naciji ujedinjenoj u kolektivnoj tuzi. Sećanje na žrtve neka nam svima bude podstrek da vredno radimo na sigurnijoj budućnosti, gde su škole simbol znanja i prijateljstva“, poručio je Osmani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare