Mali: Izmene Zakona o eksproprijaciji u četvrtak pred Vladom

Vesti 05. dec 202113:01 72 komentara
Vlada Srbije

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da očekuje da će Vlada na narednoj sednici u četvrtak, 9. decembra, imati izmene Zakona o eksproprijaciji.

Mali je rekao da je Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupština nedavno usvojila, ali ga predsednik Vučić još nije potpisao, u skladu sa Ustavom, ali da su u pitanju neki rokovi, koji daju rok za odlučivanje o prodaji imovine, kraći od pet dana.

POVEZANE VESTI:

„Danas ćemo napraviti predlog izmena novog zakona kako bismo ga do četvrtka imali na sednici vlade. Krajnji rok za potpisivanje (usvojenog Zakona) je do 10. decembra, a (izmene Zakona) ući će u parlament na usvajanje do kraja godine“, rekao je Mali za TV Prva.

On tvrdi da se izmene Zakona o eksproprijaciji ne prave zbog projekta „Jadar“ i eksploatacije litijuma kod Loznice, zbog čega su širom Srbije juče održani protesti.

„Taj zakon nema baš nikakve veze sa `Rio Tintom`. Svaki dokument koji je donet za `Rio Tinto` je daleko godinu dana od nas. To je za neke bio izgovor da kažu da je reč o otimačini i da zato protestuju protiv `Rio Tinta'“, rekao je Mali.

Ministar finansija Srbije je istakao da se odluka neće donositi bez građana koji žive u Jadru i bez završene studije o uticaju na životnu sredinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare