Mali: Vojska nikad jača i ponosimo se njome

Vesti 08. dec 202216:2224 komentara
Izvor: Ministarstvo odbrane

Danas je vojska nikad jača i mi se ponosimo njome, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i naveo da je predloženim budžetom za 2023. godinu predviđeno ulaganje u nabavku najnovije i najmodernije opreme i obuku jedinica.

“Ponosni smo na našu vojsku, ponosni smo na naše vojnike, čuvaćemo Kosovo i Metohiju”, rekao je Mali, komentarišući izlaganje šefa poslaničke grupe Narodna stranka Miroslava Aleksića.

Aleksić je rekao da je amandmanom, koji je podneo na budžet za 2023. godinu, predložio da se pripadnicima vojske povećaju plate najmanje za 30 odsto i ukazao da je u toku masovan odlazak iz Vojske Srbije, što se krije.

Aleksić je, u Skupštini Srbije, rekao da pripadnici vojske napuštaju službu zbog plata, uslova rada, ali i zbog “masovne zloupotrebe profesionalnih pripadnika Vojske Srbije koji služe za kampanju Aleksandru Vučiću i vlasti”.

On je rekao da je 7.500 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno duž linije sa Kosovom i Metohijom, i u Novom Pazaru, Raškoj, Kruševcu, Kuršumliji.

Aleksić nije želeo da iznosi podatke o popunjenosti brigada vojske, ali je naveo da “ona u ovom trenutku nije operativno osposobljena”.

Mali je rekao da izlaganje Aleksića nije samo vređanje pripadnika Vojske Srbije, već i svih građana.

“Setimo se njihovog vremena, vremena u kome je vojska uništavana. Sve što su mogli da prodaju od oruđa, oružja u našoj vojsci oni su prodali ili istopili u staro gvožđe”, rekao je Mali.

On je ocenio da je sramota da neko priča o rasporedu i brojnosti naših jedinica oko Kosova i Metohije u ovom trenutku.

Mali je pitao poslanike dela opozicije da li su svesni koliko ne samo lažu, nego i uništavaju svoju zemlju i rade protiv nje i dodao da “šire defetizam”.

“Kao da vas neko stvarno, verovatno i plaća da to radite. Treba da vas je sramota”, rekao je Mali.

U raspravu se uključio i poslanik poslaničke grupe Ujedinjeni Borko Stefanović, koji je ocenio da je Mali „prešao sve granice“ kada je rekao da poslanike nekih opozicionih stranaka možda neko plaća, neke tajne službe, strane sile.

“To je izuzetno opasna stvar. Tako nešto reći je krajnje uvredljivo, duboko narušava dostojanstvo Narodne skupštine i crta mete ljudima na čelo”, upozorio je Stefanović.

Komentari

Vaš komentar