Manojlović (DS): REM poslao jasnu poruku da će ostati prva linija odbrane režima

Vesti 06. avg 202213:045 komentara
Demokratska stranka
N1/arhiva

Narodna poslanica i potpredsednica DS Tatjana Manojlović je izjavila da "REM nastavlja da se podsmeva svima nama koji se ne mirimo sa tim da nam je država oteta".

„Ovim obrazloženjem poslao nam je jasnu poruku da će REM ostati prva linija odbrane režima i da članice i članovi Saveta ne mare nimalo za to šta misle oni koji se zalažu za poštovanje zakona, medijske slobode i novinarstvo koje se zasniva na poštovanju profesionalnog kodeksa, objektivno, istinito i blagovremeno informisanje“, rekla je Manojlović, prenosi DS u saopštenju.

Dodaju da će poslanički klub Demokratske stranke iskoristiti sve raspoložive mehanizme koje povratak u skupštinske klupe pruža da deluju u interesu javnosti.

„Sigurni smo da će se i sve kolege iz ostalih opozicionih grupa pridružiti našoj inicijativi, jer uslov svih uslova u demokratizaciji Srbije jeste probijanje medijske blokade i ‘osvetljavanje’ Srbije. Pokazali smo na konstitutivnoj sednici da, iako nas je manje, imamo snagu kada nastupamo sinhronizovano. Srbija je i naša domovina i nama je stalo da bude uređena“, poručila je Tatjana Manojlović.

Najavila je da pravni tim Demokratske stranke razmatra dalje korake, uključujući i podnošenje krivičnih prijava protiv Saveta REM zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavesnog rada u službi.

Komentari

Vaš komentar