Manojlović: Nedopustivo da je REM raspisao konkurs i da je nebitno sve do sada

Vesti 01. avg 202210:30 3 komentara
REM, Regulatorno telo za elektronske medije
N1

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je da su "urgentni zahtevi" te stranke da se poništi Konkurs o dodeli nacionalnih frekvencija, zbog flagrantnog kršenja medijskih zakona i samog Pravilnika o dodeli, da se pokrene postupak protiv prekršioca, i da se raspusti aktuelan saziv Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Povezane vesti

Ona je u pisanoj izjavi navela da „obnavljanje dozvola za četiri privatne televizije, koje su ih i do sada koristile, predstavlja grubo odstupanje od propisanih kriterijuma za dodelu frekvencija sa nacionalnom pokrivenošću, koje su precizirane u dokumentu REM-a“.

Manojlovićeva je dodala da se zahtev da se konkurs poništi i ponovo raspiše, temelji i na kršenju odredbe Zakona o elektronskim medijima, koja obavezuje REM da uzima u obzir da li su elektronski mediji, koji su već pružali medijsku uslugu, poštovali uslove sadržane u Zakonu i uslove iz dozvole.

„Nedopustivo je samosvojno tumačenje zakonskih normi i izjava predsednice Saveta da je ovo novi konkurs i da se ne uzima u obzir šta je bilo dosada“, istakla je Manojlovićeva.

Potpredsednica DS je pozvala sve pojedince i predstavnike organizacija, ukoliko su saglasni sa ovim zahtevima, da ih svojim potpisima i podrže.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare