Manojlović: Niko se ne oseća bezbednim u Beogradu, imamo tri rešenja za ovaj problem

Vesti 27. maj 202422:08 26 komentara
Printscreen/Kreni-promeni

Nosilac liste "I ja sam Beograd - Kreni-promeni" i kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović rekao je, da se u Beogradu niko ne oseća bezbednim, nakon tragedije u kojoj je, od posledica batinanja, preminuo otac koji je svoje dete branio od huligana.

„Preminuo je čovek koji je pokušavao da odbrani svoje dete od huligana. Niko se ne oseća bezbednim, naročito smo osetljivi na pitanje bezbednosti dece“, naveo je Savo Manojlović.

Kako je istakao, Kreni-promeni ima tri rešenja za ovaj problem.

Pročitajte još:

„Prvo, potrebno je da napravimo sigurne zone u Beogradu. Mapiraćemo delove grada gde postoji povećan broj nasilja, na taj način će se i deca ali i žene osećati znatno sigurnijim. Kako? Tako što ćemo ureditii svetlosnu infrastrukturu, tako što ćemo uključiti i kombinovati broj redovnih i komunalnih policajaca koji će obilaziti te delove grada, i to će biti delovi koji jasno ukazuju da postoji povećan stepen sigurnosti“, saopštio je Manojlović.

Kako je istakao, drugo pitanje je da li u školama postoji dovoljan broj čuvara.

„Ljudi su nam javljali da u mnogim školama možete ući bez bilo kakve zabrane i da vas niko neće zadržati. Potrebno je da tim školama obezbedimo čuvare i to možemo učiniti subvencijama iz gradskog budžeta“, naveo je on.

Kao treće, sve ovo bi trebalo da rukovode lokalni bezbednosni timovi, dodao je Manojlović.

„To je već postojalo u delu plana koji se nije primenjivao na lokalnom nivou i potrebno je da ovo vratimo tako što ćemo imati stručne timove u koje će biti uključeni i delovi školstva i delovi lokalnih samouprava i delovi policije. Ovo možemo da radimo ako imamo stručnu upravu, a ne partijske kadrove. Na ovaj načn povećaćemo poverenje i osigurati bezbednost naše dece“, saopštio je kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste „I ja sam Beograd – Kreni-promeni“ Savo Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare