Manojlović: Podneću sudu predlog da Mitroviću, Mariću oduzme poslovnu sposobnost

Vesti 21. jun 202222:22 54 komentara
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Direktor kampanje pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović podneće sudu predlog da se po službenoj dužnosti Željku Mitroviću i Milomiru Mariću delimično ili u potpunosti oduzme poslovna sposobnost, saopštila je ta organizacija.

U saopštenju se navodi da, prema zakonima Srbije, punoletno lice koje u svojim postupcima neposredno ugrožava sopstvena prava i interese ili prava i interese drugih lica može biti delimično lišeno poslovne sposobnosti i može mu se odrediti staratelj.

Povezano:

„U TV duelu na Radioteleviziji Vojvodine Mitrović nije izgledao i nije se ponašao dobro. I kao pravnik i kao čovek osetio sam duboku zabrinutost“, konstatovao je Manojlović.

„Sudu ću, između ostalog, dostaviti i snimak navedene emisije kao dokaz da bi gospodin Željko Mitrović trebalo da bude lišen poslovne sposobnosti. Što se tiče gospodina Milomira Marić, sud može pogledati bilo koju njegovu emisiju“, saopštio je Manojlović.

On je ukazao Regulatornom telu za elektronske medije da, iako se sada ne mogu dodavati posebni kriterijumi, pitanje poslovne sposobnosti urednika ili vlasnika televizije koja konkuriše za nacionalnu frekvenciju, može biti od izuzetnog značaja kao pokazatelj na koji će se način koristiti nacionalna frekvencija

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare