Manojlović: Većina građana Srbije je protiv kopanja litijuma

Vesti 23. jun 202409:28 18 komentara
savo manojlović
FoNet/Milica Vučković

Direktor kampanje pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović ocenio je danas da je većina građana Srbije protiv kopanja litijuma, a da su među njima stručnjaci i predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU).

Manojlović je gostujući na televiziji Nova S kazao da „građani Srbije ne bi imali koristi od iskopavanja litijuma“ i ocenio da vlast gleda na zemlju kao na afričku koloniju.

„Narod Srbije će imati od iskopavanja litijuma koristi koliko i građani Konga od iskopavanja dijamanata. To je kolonija u kojoj služite stranim interesima i naravno da će vas stranci pritiskati kad imate vlast koja je uhvaćena s prstima u marihuani u Jovanjici. Takođe i izborne malverzacije na svim izborima tome doprinose“, kazao je Manojlović.

Po njegovim rečima, u Srednjem veku je rudarstvo bilo kičma razvoja, a danas je to veštačka inteligencija i Srbija treba tome da se okrene.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je u subotu da bi bilo „nenormalno“ kada bi se Srbija odrekla iskopavanja litijuma i da država ima oštre i visoke standarde zaštite životne sredine.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare