Mara Halabrin: Država je gledala kako nam ubijaju decu, i dalje nekoga štite

Vesti 28. apr 202319:01 45 komentara

Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina za čije se ubistvo 2020. godine terete kriminalna organizacija "Vračarci" i Vladimir Kovačević Kovač, za N1 kaže da je uverena da policija u tom slučaju i dalje nekog štiti.

Prema rečima Mare Halabrin, koja pokušava da dođe do istne o ubistvu svog sina, Petar Panić Pana, ranije osuđivan zbog kriminala i kum predsednika Aleksandra Vučića, u poruci koju joj je poslao na Fejsbuku nije govorio istinu kad je tvrdio da ni on, ni njegovi sinovi ne poznaju njenog sina.

POVEZANE VESTI:

„On je meni govorio da ide kod Panića, a kasnije sam saznala da mu je stan u kome je živeo u Zemunu, iznajmio (sin Petra Panića) Uroš Panić. Često je govorio da ide kod njega“, ispričala je Mara Halabrin u Danu uživo TV N1.

Kada je Aleksandar nestao, ona se putem Fejsbuka obratila Petru Paniću za pomoć, ali on joj je odgovorio da „dečka ne poznaje“.

„Kad su našli Aleksandra, ja sam mu slikala sanduk, i poslala poruku: ‘Je l’ znate sad ovog dečka’, i on me je odmah blokirao“, kazala je.

Dodala je i kako je više puta od policije tražila da pozovu Panića na razgovor, ali da joj nikada ništa konkretno nisu odgovorili.

Nakon što je Halabrin o sumnjama da je njen sin poznavao Panića govorila u medijima, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić odogovrio je da je Petar Panić, na osnovu njenog zahteva, saslušan 2. februara 2022. godine.

Gašić je naveo da je nakon svih provera i operativnog rada utvrđeno da Panić nema nikakve veze sa pokojnim Halabrinom, niti je pokojni Halabrin ikada živeo u Panićevom stanu.

Halabrin nosio značku BIA: „Da nisi suviše mlad da tako nešto imaš“

Mara Halabrin je za N1 rekla da joj se čini kako ministar policije na neki način opravdava Halabrina. Njene sumnje da je Panić ipak poznavao njenog sina podgrejena su činjenicom da je njen sin kući često dolazio u raznim automobilima za koje je znala da nisu njegovi, već da su „bili iz nekog rentakara“.

POVEZANE VESTI:

Panić se nedavno našao u centru pažnje javnosti, kada je njegov sin Uroš divljao ulicama u „lamborginiju“ u vlasništvu rentakar agencije.

Mara Halabrin je navela i da je njen sin te automobile vozio bez dozvole, a da ga je od kazne policije jednom spasila značka BIA.

„On je vozio auto bez dozvole, jer dozvolu nije podigao, i on je skoro dve godine vozio auto bez dozvole. Jednom prilikom nam je ispričao da ga je u jednom selu, kad se vraćao noću kući, zausavila policija. Pokazao je značku neku, a policajac mu je rekao: ‘Da nisi suviše mlad da tako nešto imaš'“, ispričala je Halabrin.

Navela je i kako zna da su njen sin i njegov prijatelj sa nadimkom Lester imali značke BIA.

Sagovornica N1 rekla je i kako je niko iz policije nije zvao kada su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe „Vračarci“ koji su okrivljeni za ubistvo njenog sina.

„Mene niko nije ni nazvao da mi kaže da je neko osumnjičen za Aleksandra, ja sam to saznala iz medija. I sad kad su me pozvali 22. marta da dam izjavu u svojstvu svedoka, kad sam ušla u sudnicu, svi okrivljeni su bili tu, a oni su uhapšeni u novembru prošle godine“, ukazala je Halabrin.

„Država je sve znala i gledala kako nam ubijaju decu“

Uverena je, kako kaže, da okrivljeni nisu jedini odgovorni za smrt njenog sina.

POVEZANE VESTI:

„Zato što je država znala za sve ovo, država je znala ko ubija našu decu. Sami su rekli da je Belivukova grupa bila na merama, i ovi Vračarci – znači oni su sve znali i gledali su kako nam ubijaju decu“, ogorčena je majka Aleksandra Halabrina.

Dodala je i kako je njen sin, „kad je trebalo za nešto“, išao na mitinge, litije, kao i da jednom bio na nekom skupu ispred Skupštine.

Podsetila je i da već tri godine priča o Vladimiru Kovaču, koji je imao poslednji kontakt sa njenim sinom.

„Kad su otvorili stranci ove prouke, neke poruke nedostaju. Nema poruke kad se Aleksandar čuo sa Kovačem, oni i dalje štite nekoga. Ponajmanje ima Kovačevih poruka“, istakla je Halabrin.

„On mi je bio jedini sin, nemam strah“

Na pitanje da li se plaši za sopstvenu bezbednost, Mara Halabrin je rekla da se ne oseća strah.

„Znate kako, tri godine je prošlo kako mi je sin nestao, ne prođe pet, deseti minuta da ja ne pomislim na njega. Taj osećaj (straha) se izgubi, verujte mi. On mi je bio jedini sin, nemam strah“, poručila je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare