Maraš (SPS): Građani organizovano dovoženi na birališta za izbore za MZ u Vrbasu

Vesti 18. avg 202109:2921 komentara
Izvor: N1 (ilustracija)

Bivša poslanica Socijalističke partije Srbije Marjana Maraš izjavila je, povodom izbora za Savete mesnih zajednica, da su u Ravnom Selu u opštini Vrbas građani organizovano dovođeni na birališta da bi glasali.

„Ne znam da li su građani primoravani da izađu i da glasaju, ali znam da su dovoženi na birališta, organizovano, u kombijima, pre svega građani romske nacionalnosti“, kazala je Maraš za list Danas.

Povezane vesti

Maraš, koja je bila i jedna od kandidatkinja za članove Saveta mesnih zajednica, rekla je da u Ravnom Selu nikada nije viđen veći broj automobila bez registarskih tablica i nepoznatih ljudi, nego na dan izbora za savete mesnih zajednica 15. avgusta.

Gledano sa strane, to može da izgleda kao psihološki pritisak na birače, koji su na birališta izašli u do sada nezapamćenom broju, dodala je ona.

„Ono što je kuriozitet ovih izbora je nezapamćena izlaznost, jer je, od 2.479 upisanih birača u Ravnom Selu, na birališta izašlo čak 1.817 građana, što je oko 73 odsto“, rekla je Maraš.

Ocenila je da je „rezultat takve vrste pritiska, ali i većinskog izbornog sistema, apsolutna pobeda Srpske napredne stranke, koja je osvojila sva mesta u savetu mesnih zajednica“.

„SPS je osvojila 41 odsto glasova, a na biračkom mestu Dušana Bajatovića, potpredsednika SPS i direktora Srbijagasa, naša stranka ima najviše glasova – 51 odsto“, rekla je Maraš.

Prema njenim rečima, iako je SPS i u Bačkom Dobrom Polju osvojila 33 odsto glasova, a u Savinom Selu 22 odsto, SNS je zbog većinskog izbornog sistema, „koji favorizuje najjače stranke ipak osvojila sva mesta u Savetu mesnih zajednica“.

Komentari

Vaš komentar