Marija Lukić: Neće me iznenaditi napadi poslanika SNS

Vesti 24. jul 202221:56 19 komentara
N1

Aktivistkinja iz Brusa i buduća poslanica Ujedinjenih u republičkom parlamentu, Marija Lukić, kaže u intervjuu za novine Nova da će u narednom periodu sa svojim timom izneti "konkretne predloge poboljšanja legislativnog okvira za poboljšanje položaja žena, sa posebnim akcentom na poboljšanje položaja žena žrtava nasilja".

#related-news_0

„To je ono zbog čega sam i prihvatila da budem u ovom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije, i na tome ću predano raditi”, kazala je za novine Nova Lukić, koja je javnosti postala poznata kada je tužila bivšeg predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića Jutku, za seksualno uznemiravanje.

Na pitanje kakav odnos očekuje da poslanici SNS imaju prema njoj, kaže da je to pitanje za same poslanike SNS-a, od čijeg će ponašanja „zavisiti naša skupštinska realnost“.

„Razumećete me, posle svega što sam prošla u proteklih nekoliko godina, niti jedan komentar niti bilo kakva vrsta odnosa me ne bi iznenadili“, rekla je ona.

Lukić, koja je izabrana kao nestranačka ličnost na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije, kaže i da ne planira da u narednom periodu postane članica bilo koje stranke.