Marko Bastać: Niko iz SNS me nije zvao, ali je bilo interesovanja preko posrednika

Vesti 13. jun 202423:09 22 komentara
N1

Nosilac liste "Čuvari Starog grada" Marko Bastać izjavio je večeras da mu je na sastanku sa predstavnicima liste "Biramo Stari grad" dat rok do ponedeljka da se izjasni želi li da zajedno formiraju vlast na toj opštini i dodao da u tom roku to ne može da uradi.

Nema dovoljno vremena da odgovorim do ponedeljka i to sam im rekao, kazao je Bastać televiziji Injsajder, a na pitanje da li će sa opozicijom ili Srpskom naprednom strankom, odgovorio je da ne želi da učestvuje u političkom duopolu između Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa.

„Moguće je biti treća opcija, a to su lokalne liste koje rade isključivo u interesu građana i moguće je da na političkoj sceni postoje ljudi koji nisu ni Vučić ni Đilas“, kazao je Bastać.

Istakao je da prvo hoće da priča o političkoj platformi, što podrazumeva dogovor kako će opština izgledati za četiri plus četiri godine, eliminisanje viših stranačkih interesa i vođenje računa samo o interesima građana koji žive na Starom gradu.

„Nikakvi performansi ni ulična borba ne dolaze u obzir, jer to nema efekta. Svi razgovori će se voditi kroz institucije“, rekao je Bastać.

Na pitanje da li će razgovarati i sa naprednjacima o eventualnom koalicionom dogovoru, naveo je da će razgovarati sa svima.

„Ali ćemo pregovarati samo sa onima koji usvoje naš program“, poručio je i dodao da ga niko iz SNS nije zvao, ali je bilo interesovanja preko posrednika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare