Marković o saopštenju VJT: Ima jedno „ali“…

Vesti 20. okt 202209:23 2 komentara

Novinar Birna i Vremena Radmilo Marković izjavio je, govoreći o saopštenju VJT, da "ima jedno 'ali'". "Pre dva meseca je Dijana Hrkalović u istoj poziciji optuženog govorila nešto na račun policijskog inspektora Slobodana Milenkovića, VJT je odmah izdalo nalog Sektoru unutrašnje kontrole da oni to provere i rekli su da to mora. Sada vidimo da ne mora da se proveri, pa mi nije jasno kada mora, kada ne", kaže.

Govoreći o sednici Skupštine i o nedozvoljavanju opoziciji da govori, rekao je da je to „uobičajeni manir“.

„Od kad je Maja Gojković postala predsednika Skupštine mi imamo ovakvu Skupštinu. Zbog toga je opozicija 2019. godine izašla iz Skupštine. Sada su se vratili na staro, nema tu ničeg novog, svi govore šta hoće i nemaju nikakvu odgovornost za ono što izgovaraju“, kaže on.

Pročitajte još

Osvrnuo se i na suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

„Zanimljivo je kako tabloidi izveštavaju o tom suđenju“, kaže on.

Više javno tužilaštvo juče je izdalo saopštenje u kome navodi da okrivljeni imaju pravo da u odbrani iznose neistine, te da to ne povlači automatski reakcije državnih organa.

„Ima jedno ‘ali’. Pre dva meseca je Dijana Hrkalović u istoj poziciji optuženog govorila nešto na račun policijskog inspektora Slobodana Milenkovića, VJT je odmah izdalo nalog Sektoru unutrašnje kontrole da oni to provere i rekli su da to mora. Sada vidimo da ne mora da se proveri, pa mi nije jasno kada mora, kada ne“, kaže.

Na najave o povećanju resora u Vladi, kaže da su to „očigledna partijska namirivanja“.

„Tako je 30 godina poslednjih. Mene bi zanimalo da li Ana Brnabić zna da li joj u Vladu ulaze Zorana Mihajlović ili Aleksandar Vulin. To su samo figure, zna se gde se donose odluke, pa makar i odluke ko će da bude ministar“, kaže.

Ističe da „dolazak MMF znači da će malo da se urede finansije“.

„Da se ne rasipa ovoliko. Za redovne plate i penzije će uvek da bude, MMF će negde da utegne, da skrati rashode“, kaže on.

Deo opozicije je postigao dogovor i tražiće zakazivanje hitne sednice Skupštine Beograda na kojoj će se raspravljati o smeni gradonačelnika.

Marković kaže da je to „OK akcija opozicije“.

„Za koju ne mislim da će da uspe, jer nemaju većinu, zato su opozicija, ali je OK da se neke stvari drže u javnosti, da se ispita. Jer sa svim pričama je tako, napišemo neku priču, to bude tri dana po medijima i ništa“, kaže Marković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare